Fugleskydning - Randbøldal Borgerforening

Gå til indhold

Hoved menu:

Fugleskydning

Arkiv > Arkivet > Arkiv 2010
 

Fugleskydning 2010

Tekst  N.M. Schaiffel-Nielsen

 
 

Randbøldal
Klokken er halv et og folk begynder at samle sig på parkeringspladsen ved Randbøldal kro. Ved kroens sal bag det mere end 100 år gamle træ står en løvpyntet vogn parkeret forspændt, tro det eller lad være, en lyserød Ferguson 35 traktor. Den der var så gevaldig moderne i Danmark, hvor den første kom til landet den 9. juli 1949. Den fik af hesteelskere skyldenfor ”drabet” på flere hundred tusind danske heste.
Nå, men det var det med den løvpyntede vogn. Den holdt der for at transportere deltagerne i Randbøldal Borgerforenings årlige fugleskydning op til skydebanen i Lille Lihme.
De der kom, fik en øl eller en sodavand og en god snak. Formanden, Knud Damgaard så på sit ur og meddelte, at det var tid at komme af sted.


 
 

Fugleskydningen
Skydebanen ligger godt gemt i skoven bag St. Lihmevejen. Et rigtigt hyggeligt sted, hvor man kan skyde til fuglen fra tørvejr i skydehuset. Det gik lystigt til. Der er det spøjse ved fugleskydning er,
at det ikke er den der skyder fuglen ned, men den der står bag skytten, der bliver fuglekonge. Til gengæld må den nykårede konge give en omgang til alle. Intet her i livet er gratis.


 
 

Pointskydning
Så var der almindelig skydekonkurrence for børn og voksne. Otte kroner for fem skud, det kunne de fleste overkomme. Lille Jakob Nissen, der går i 0’te klasse deltog med liv, lyst og stor sikkerhed,
han tog førstepladsen i sin klasse. For ikke at stå tilbage for lillebror, ja tog Julie Nissen, førstepladsen i pigernes klasse.
Formanden havde i det hele taget en travl halv time med at dele præmier ud. Inden han nåede så langt havde han udøvet ”jagtprøve” på 20 deltagere. De skulle med udenfor for at gøre rede for,
hvornår man måtte skyde på rådyr, ræv, hare, and og gås. Deltagerne skulle ganske enkelt bedømme afstanden ud til de nævnte dyr. Det var ikke nemt, kun to havde ramt rigtig fire gange, resten
havde tre rigtige, medens en enkelt måtte nøjes med et enkelt ”pletskud”.
Klokken 16 var det hele officielt forbi fuglekonken Max Thomsen fik at vide, at han næste år ville få æren af at køre den lyserøde Ferguson.


 
 
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu