Vævelauget - Randbøldal Borgerforening

Gå til indhold

Hoved menu:

Vævelauget

Erhverv
 

Vævelauget Randbøldal

Vævelauget

Med respekt for  håndvævning  og den tekstile kulturarv bliver der vist og fortalt, hvordan der bliver vævet på de gamle skaftevæve, efter mønstre der er kendt gennem generationer.

Tradition og nyskabelse, når vi inspireres af fortidens og nutidens vævemønstre, materialer og farve. Når der f.eks. sættes op til Randbøldal- viskestykket, er trenden Bomullin altid i samme farve og striber. Vi finder frem til et nyt mønster, hvor der er flere muligheder for den enkelte væver, både den øvede og den uøvede.

Kig på vævene, følg med i processerne og se resultaterne.

Har du lyst til at være med i Vævelauget og få kendskab til det gamle håndværk, er du meget velkommen. Vi har ikke egentlig undervisning, men hjælper og inspirer hinanden. Alle kan lære at væve, vi vil gerne lære fra os.


Randbøldal - viskestykket

- kan købes i museumsbutikken

     

   Vævning

"Det er noget uendelig tilfredsstillende ved at sidde i sin væv og se stoffet med dets mønster vokse frem under ens hænder, det er frydefuldt og dejligt,   når væven går godt, og alt efter temperament reagerer man forskelligt,  når det driller.
En væv er lunefuld, men det er noget af dens charme, og man kan tæmme en del af dens luner ved gennemført ordentlighed, så den belønner en  med sand elskelighed, men til andre tider kan den, selvom man syntes, man har været omhyggelig, drille på alle måder.
Ydermere er væven meget påvirkelig af ens eget humør, og er der en dag, hvor De ikke syntes, De og væven kan enes, så tag fat på noget andet, i morgen går det bedre."     
                                                             
Citat: Paulli Andersen 1956 Vævebogen

Båndvævning

Et bånd bliver til - denne aktivitet er god til børn. Med lidt hjælp fra en voksen kan helt små børn sagtens være med.  Når barnet sammen med den          voksne får mulighed for at fordybe sig i håndværket, opstår der god energi og godt samvær, koncentrationsevnen skærpes, og finmotorikken trænes.




Åbent Værksted

På onsdage i museets åbningstid  eller efter aftale ved besøg af større grupper.

Hvis man vil være helt sikker på at møde væverne, ring da i forvejen. Ud over onsdag kan man ofte møde en fra vævelauget, der er aktiv i væveværkstedet.

Følg os på Facebook                             
Like og del gerne vores opslag, så andre også kan følge med i vores spændende arbejde.
www.facebook.  com/vaevelaugetrandboldal/info


RANDBØLDALMUSEET
Vævelauget Randbøldal
Væveværksted
Dalekildevej 1, 7183 Randbøl







 
 
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu