Jubilæumsgave - Randbøldal Borgerforening

Gå til indhold

Hoved menu:

Jubilæumsgave

Arkiv > Arkivet > Arkiv 2011 > Jubilæumsgave
 

Den overraskende gave til 80 års jubilaren

 
 

Tekst og foto  N.M. Schaiffel-Nielsen

 
 
 
 

Der bredte sig en større og større undren over formanden for Randbøldal Borgerforening, Knud Damgaards, ansigt efterhånden som Gordon Tranholms tale skred frem. Det Gordon talte om var "Garagefesterne" i slutningen af 1970’erne til 1981. Det handlede om sammenhold, og en garagefest, der begyndte med 30-40 deltagere og endte med at kvæle sig selv i en succes med op mod 150 deltagere, som til slut ikke kunne være i Oves garage, hvorfor der hele sluttede. Entreen til festen var at man skulle komme med en gave på ca. 10 kr. Gaverne blev solgt på auktion. I tre af gaverne var der et diplom. Tre diplomer blev pakket ind som gaver. De blev af afdøde "Auktionarius", Vagn Aage "Barske" Andersen blev presset op i 150 kr. Når køberen pakkede sin "gave" op kunne vedkommende konstatere, at have købt "retten" til at arrangere næste års fest. En ordningen in protesterede imod, men grinede meget af.
Penge i kassen
Det endte med at der var 3724,95 kr. i kassen. Disse penge blev overrakt Knus Damgaard sammen med det oprindelige diplom, der nu havde fået følgende tekst på bagsiden:Det gjøres hermed vitterligt at VI KONGE af RANDBØLDAL – GREVE AF DALDOVER SØ med omliggende mosehuller –HERTUG af LYNGKLÆDTE BAKKER, incl. Den gamle JERNBASKRÅNING –HERSLER over al SKOVEN, plus et stykke af NØRUP PLATESKOLE – EDERS ALLENÅ-DIOGSTE HERRE og METSER, hermed overdrager overskuddet på 3724,95 kr. fra de fire afholdte fester til Randbøldal Borgerforening i anledning af dennes 80 års jubilæum. Given ud i Randbøldal 18. juni 2011.
Underskrevet
Rex Rasmus
Leve og tak
Gordon Tranholm bad efter overrækkelsen af pengene forsamlingen om at udbringe et leve for borgerforeningen, et leve der herefter rungede ud i den halvkolde juniaften, hvor regnen dog holdt en pause.
Knud Damgaard takkede på foreningens vegne for pengene og lovede, at de ville blive brugt til at arbejde for, at man igen kunne etablere et sammenhold som dengang omkring 1980, hvor man kunne samle så mange til at feste sammen.

 
 
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu