Høringssvar - Randbøldal Borgerforening

Gå til indhold

Hoved menu:

Høringssvar

Arkiv > Arkivet > Arkiv 2011 > Jubilæumsgave
 

Vedr. høring om nye busplaner 2012/13

 
 

Sydtrafik
Banegårdspladsen 5,
6600 Vejen

Randbøldal, d.5/12-2011

Vedr. høring om nye busplaner 2012/13
Borgerne i Randbøldal har siden den 26. juni, hvor sommerkøreplanen trådte i kraft, forsøgt at få det bedste ud af vores amputerede busafgange, man må konstatere at der er plads til forbedringer. Efter at have fået forskellige indikationer fra borgerne i byen har bestyrelsen i Randbøldal Borgerforening følgende forslag:
Vi mener at der mangler afgange som primært skal betjene turister der skal til Legoland, Lalandia, eller som skal til Vejle om formiddagen for at handle eller lignende. Desuden mangler der afgange senere end 16.30 fra Vejle og fra Billund ned gennem Randbøldal. Der er ikke mange muligheder for turister eller folk fra vores by for at komme tilbage hertil. Eftermiddags afgange fra Vejle over Randbøldal og videre mod Billund er ofte overfyldte, hvilket betyder at ventende passagerer afvises. Det kan ikke være rigtigt at folk, som er afhængig af bussen, behandles sådan. I øjeblikket løses mangel på busafgange ved hjælp af afhentning i egne biler når det er helt galt.
I weekenden er der ingen busdrift til Randbøldal overhovedet, vi anbefaler at der fremoverkommer 4 afgange hver vej i weekenderne. Den manglende busdrift belaster især forældre (og miljøet) meget, da der hele tiden skal hentes og bringes i forhold til diverse fritidsaktiviteter etc., som ligger enten i Vandel eller Nørup. De tre skolebusafgange fra Ny Nørup til Randbøldal (bus nr. 336) midt på dagen passermed bus nr. 43, men det kræver lokalkendskab at vide, at de går og hvorfra. Skolebusserne bør køre omkring det ordinære stoppested, hvor køreplanen også skalopslås, så også turister får gavn af dem.
Vores ønske er at busdriften/planen bliver revideret sådan, at det bliver lidt lettere at bo herude i vores dejlige dal, og at vi ved en øget busdrift også får turisterne hertil, uden at de behøver at gå langt fordi bussen ikke er der.
Med venlig hilsen
Randbøldal Borgerforening
v/Knud Damgaard

 
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu