Bogen om Randbøldal - Randbøldal Borgerforening

Gå til indhold

Hoved menu:

Bogen om Randbøldal

Om Foreningen > Bøger om Randbøldal
 
Dette er anden udgave af bogen om Randbøldal. Den handler, som den første, om alle dem, der brugte deres fritid på at gøre Randbøldal til et bedre sted at bo. Fra de stiftede Randbøldal Borgerforening den 10. april 1931 og til i dag er der brugt et utal af timer på at røgte byens interesser. Det har drejet sig om at fra at arrangere fugleskydning, spille dilettant, revy, lave juletræ for børnene, legepladser, byskilte. I den tungere ende var forholdet til det lokale folkestyre, først Randbøl Kommune og efter 1970, Egtved Storkommune. Det har drejet sig om alt fra gadelys til at modtage flygtninge fra borgerkrigen i Eks-Jugoslavien.
Bogen handler også om landsbyens tilblivelse. Om dengang i 1733 da Commerce-raad Gerhard Hansen de Lichtenberg opførte sin papirmølle og dannede grundlag for, at landsbyens Daldover, fra 1873 Randbøldal opstod.
Bogen handler også om de mange små og større forretninger der dannede grundlag for indtjeningen, lige fra håndkøbsudslag over slagtere til landsbyens største købmand. Det er blevet til beskrivelsen af 57 former for forretninger, værksteder, bibliotek eller missionshus.
Anden udgaven er ajourført i forhold udgaven fra 2006.
Bogen kan købes i: Bindeballe Købmandsgård, RandbøldalMuseet og VejleMuseerne.
Den koster 198,00 kr.

 
 
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu